Saturday, October 3, 2020

У Німеччині знову збиратимуть «Ниви»

 Німецька автомобільна компанія Partisan Motors вирішила зайнятися тюнінгом автомобілів Lada . Вона анонсувала глибоко доопрацьований варіант класичної Ниви, який називається 4x4 50th Anniversary Limited Edition

Цікаво, що Partisan Motors належить громадянину Німеччини російського походження, якого звуть Юрій Постніков, а дизайн для ювілейної Ниви розробив колишній дизайнер ВАЗа Володимир Ярцев, який нині займається тюнінгом в Європі.

Від стандартної Ниви Спецсерія 4x4 50th Anniversary Limited Edition буде відрізнятися оригінальними бамперами, грязьовими шинами Goodrich на легкосплавних дисках, рейлингами на даху, капотом з чорної накладкою, молдінгами на крилах і дверях, а також виведеним на дах повітрозабірником двигуна (для захисту його від гідроудару при подоланні броду).

Інтер'єр Ниви оброблять шкірою компанії Erich Bitter, кожен екземпляр укомплектують ювілейної табличкою і сертифікатом автентичності. Під капотом змін не планується: очікується стандартний 1,7-літровий атмосферний мотор потужністю 83 л.с. в поєднанні з 5-швидкісною «механікою».

Названі терміни початку виробництва оновленого Lada Largus

 АвтоВАЗ підготувався до серійного випуску істотно модернізованих універсалів і фургонів Lada Largus

АвтоВАЗ запустить серійне виробництво істотно модернізованих універсалів і фургонів Lada Largus в кінці жовтня 2020 року. Про це повідомляє AutoVAZ News. Модель вже отримала схвалення типу транспортного засобу (ОТТС) в Росстандарта. Після рейстайлінг автомобіль отримає іншу передню частину кузова з радіаторної гратами в фірмовому X-стилі, головні фари в дусі седана Renault Logan другого покоління, а також змінений капот.

У салоні з'явиться передня панель, як у Renault Duster , а також інший центральний тунель, рульове колесо і підлокітники. Перелік доступного устаткування поповнить мультимедійний комплекс від машин Renault, камера заднього виду, парктроніки та підігрів задніх сидінь. Змін в технічній частині не передбачено. Оновлений Lada Largus запропонують з тими ж 1,6-літровими бензиновими двигунами потужністю 87 і 106 л. с., що працюють з п'ятиступінчастою механічною коробкою передач.

АвтоВАЗ почав виробництво спецверсії Лади Гранти Крос

 АвтоВАЗ почав випускати спецверсію компактного універсала Granta Cross, вона називається Quest. Нагадаємо, спецверсія з такою ж назвою в липні була анонсована для Ларгус Крос

Зовні Quest має на увазі забарвлення даху в чорний лак, повністю чорні рейлінги (без алюмінієвих вставок), а також колісні диски оригінального дизайну - з алмазної огранюванням спиць.

У салоні - вишивка з логотипом Quest на сидіннях, гумовий килимок багажника і дві багажні сітки (одна фіксує вантаж по горизонталі, а друга виконана у вигляді кишені на спинці заднього сидіння). Спецверсія за замовчуванням комплектується парктроніком та підігрівом лобового скла.

Нагадаємо, Granta Cross від звичайного універсала цієї моделі відрізняється підвищеним кліренсом (198 мм) і захисним обвісом кузова з незабарвленого пластика, який оберігає емаль від пошкоджень і формує позашляховий вигляд автомобіля. Ціна і дата початку продажів Granta Cross Quest поки не розкриті.

Названа дата появи нового Lada Largus

 Lada Largus Cross у виконанні Quest, яка стане найдорожчою в лінійці, надійде в продаж 1 вересня 2020 року, повідомляє AvtoVAZ News з посиланням на дилерів марки

Про нову Largus Cross Quest відомо, що вона буде відрізнятися від стандартного універсалу, поліпшеною шумоізоляцією, чорними глянцевими корпусами зовнішніх дзеркал, шильдиками з назвою версії і особливим колісним дискам, оформлення яких поєднує чорний лак і алмазну огранювання.

Також автомобіль оснастять ергономічними передніми сидіннями з триступінчатим підігрівом і комбінованою оббивкою з тканини і екокожі. Мотор колишній: бензиновий об'ємом 1,6 літра потужністю 106 кінських сил, пару якому становить п'ятиступінчаста механічна коробка передач. Серійне ж виробництво моделі нового покоління має розпочатися найближчим часом, а в продаж автомобіль надійде восени.

Lada Granta відкликають через неякісну зварювання

 АвтоВАЗ відправить в сервіс 122 автомобіля Lada Granta , на яких необхідно перевірити надійність зварного шва майданчики акумулятора

Про відкликання автомобілів повідомляє у вівторок портал «Лада.Онлайн», в розпорядженні якого опинилося припис тольяттинской компанії. Сам АвтоВАЗ поки офіційно не оголошував про акцію. У документі зазначено, що 122 примірника Granta слід перевірити на відповідність зварного шва кронштейна площадки акумулятора заводським стандартам. Якщо виявиться, що сварка була виконана неякісно, буде проведена заміна майданчики АКБ в зборі (артикул 21900-8403400-00) на нову.

Ще не продані Granta дилери також перевірятимуть в ході передпродажної перевірки. Якщо ж автомобіль був проданий до перевірки, його транспортують в сервіс для проведення робіт.

АвтоВАЗ повернув собі «Ниву»

 АвтоВАЗ оголосив про початок серійного виробництва позашляховика Niva з фірмовою турою на решітці радіатора

Рестайлінг торкнувся тільки грати радіатора, а точніше - її основну поперечину по центру: шильдик Lada зажадав збільшення елемента в ширину. Зміни в салоні за своїм масштабом аналогічні зовнішньої переробці: на рульовому колесі в колі по центру красується тривимірна тура, у приладовій панелі змінилася лише графіка. В іншому - та ж, вже знайома всім, Chevrolet Niva .

Силовий агрегат залишився колишнім: 80-сильний 8-клапанний двигун об'ємом 1.7 літра, спарений з 5-ступінчастою МКП. Позашляховик оснащений системою повного приводу з міжосьовим диференціалом, що блокується. Список опцій, доступних для Niva, залишився тим самим: підігрів передніх сидінь, обігрів лобового скла, кондиціонер, комплекс "ЕРА-ГЛОНАСС", мультимедійна система з 7-дюймовим екраном і функцією голосового управління і фронтальні подушки безпеки.

Німці попросили відновити продаж машин Lada в Європі

 Глава офіційного дистриб'ютора АвтоВАЗу в Німеччині створив петицію з вимогою повернути автомобілі Lada в Європу

Німецька компанія Lada Deutschland, яка є дистриб'ютором АвтоВАЗу в Євросоюзі, попросила відновити продажу російських машин в ЄС. Глава фірми Дітер Трзаска навіть створив відповідну петицію на порталі Campact. На даний момент під нею підписалися вже понад тисячу осіб.

У документі підкреслюється, що Lada пропонує широкий вибір нішевих моделей. За словами Трзаскі, російські автомобілі відрізняються низькою ціною і мають досить шанувальників в Європі. Крім цього глава Lada Deutschland нагадав про існуючу дилерській мережі бренду в ЄС. Про те, що АвтоВАЗ перестане продавати автомобілі марки Lada в Європі, стало відомо навесні минулого року. Згідно з новим законом, з березня 2020 року показник викидів СО2 для легкових автомобілів не повинен перевищувати 95 г / км. Постачати менш екологічний транспорт в Євросоюз можливо, але покупцям доведеться платити за нього підвищений податок, що робить автомобілі неконкурентоспроможними.

АвтоВАЗ готує до виробництва машини на новій платформі

 АвтоВАЗ приступив до підготовки виробництва моделей на новій платформі Renault-Nissan CMF-B-LS. Черговим непрямим доказом тому служить свіжа інформація на сайті корпоративних закупівель

Як повідомляє портал Drom, автогігант шукає постачальників трансформаторної підстанції по завданню «Виробництво автомобілів на платформі CMF-B-LS». Формулювання свідчить про те, що компанія вже почала активно закуповувати обладнання під випуск перспективних машин. Очевидно, що більша частина закупівель по CMF-B-LS непублічна, оскільки здійснюється всередині альянсу з Renault або у безальтернативних контрагентів. Через відкритий сайт буде розміщуватися інформація про придбання лише допоміжного обладнання.

В кінці травня повідомлялося, що тольяттинская компанія «Кермові системи» (постачальник АвтоВАЗу) отримала пільговий кредит від Фонду розвитку промисловості на суму 192 млн рублів на реалізацію проекту локалізації випуску рульового механізму для автомобілів на платформі Renault-Nissan CMF-B-LS. CMF-B-LS - це адаптована під розвиваються модифікація нової рено-ниссановской платформи CMF-B, приставка LS означає Low specifications, тобто спрощене виконання. На даний момент, АвтоВАЗ офіційно не підтверджує розробку машин на цій платформі.

Одинокий мальтієць визнається Lada в любові

 Житель Мальти Освальд Галі створив петицію на Change.org, зажадавши відновити продажі нових автомобілів Lada на території Євросоюзу. Правда, його мало хто підтримав

Шанувальник Лади заявив, що у всіх країнах Європи за 40 років присутності марки набралося велика кількість лояльних клієнтів, які полюбили доступні і цікаві російські автомобілі. Заодно він зажадав повернути до Великобританії праворульние Лади: АвтоВАЗ припинив випуск таких модифікацій в 1997 році, коли пішов з місцевого ринку.

Освальд адресував петицію п'яти компаніям - самому АвтоВАЗу, Renault (вона володіє російським автовиробником), а також іншим учасникам альянсу: Nissan, Mitsubishi і Dacia. Все залишили це без відповіді. З народу ж небайдужими виявилися лише 65 осіб, які поставили підписи під петицією.

Британцям не подобається Lada

 Британці включили Lada в список найгірших марок, але похвалили російську компанію за позашляховик 4x4, назвавши його справжнім шедевром

Прес-служба Goodwood Road & Racing - організації, яка займається «Фестивалем швидкості в Гудвуді», гонками на однойменній трасі і іншими розважальними автомобільними заходами, - опублікувала статтю під назвою «Вісім прекрасних автомобілів від гірших автобрендів».

«Звичайно, в деяких випадках називати їх" найгіршими виробниками "- трохи жестковато. І все ж, будь то по їх власної вини, економічної невдачі або парі невдалих бізнес-рішень, в нашій добірці ми розповідаємо не про успішні автомобільні компанії. Але в ній повно машин, якими ми хотіли б володіти », - написали автори.

На початку цього списку йде ВАЗ-2121. Його назвали «холоднокровною класикою», зразком практичності і справжнім прикладом східного автомобільного дизайну.

У статті сказано: «" Нива "в перекладі з російської означає" поле ", і цей кремезний 4x4, також відомий як ВАЗ-2121, був розроблений і вироблений колишнім радянським виробником" АвтоВАЗ ". Спеціально для сільського ринку. Автомобіль можна описати як Renault 5 на шасі Land Rover. Повнопривідна "Нива" до сих пір зберігає оригінальний дизайн - цей факт напевно б змусив радянських інженерів пишатися. Дешева, проста, практична і здатна легко впоратися як з міськими, так і сільськими умовами, "Нива" дуже крута, незважаючи на значок " Лада ". Божевільний, блискучий і брутальний інженерний шедевр ».

Європа повністю залишиться без автомобілів Lada

 АвтоВАЗ повністю припинив поставки автомобілів Lada в Євросоюз, останні партії були відвантажені в березні нинішнього року

Як розповів представник дистриб'ютора, в даний час на складі залишилося лише кілька машин Vesta в стандартних комплектаціях, а інші автомобілі були розпродані рітейлерам Lada Automobile GmbH Deutschland.

Причина припинення поставок - посилення екологічних вимог в ЄС по вихлопу з 1 січня 2020 року. Норми «Євро-6d» вимагають, щоб середній рівень викидів CO2 за проданими під однією маркою машинам не перевищував 95 г / км. Однак жодна з моделей Lada не вписується в цей показник. Більш того, в 2017-му німецький клуб ADAC виявив в результаті комплексного тесту, що Lada Vesta в евроспеціфікаціі не вписується навіть в свої паспортні 138 г / км, а викидає 193 г / км.

«В минулому році АвтоВАЗ говорив, що буде поступово скорочувати поставки, тепер їх більше немає і не буде. Повідомляли, що через три роки компанія може повернутися, але це навряд чи можливо », - цитує представника Lada Deutschland« Газета.ру ». Відзначається, що АвтоВАЗ з брендом Lada вже не повернеться на європейський ринок через нової маркетингової політики альянсу (вона була затверджена в якості відповіді на «коронакрізіс») Renault-Nissan-Mitsubishi, в який входить російський автомобільний гігант.

Lada 4x4 йде з Європи

 Десь плаче один німець, але факт залишається фактом - з Європи знаменитий вітчизняний позашляховик йде

Як повідомляє іспанське видання Motor.es, це пов'язано з посиленням екологічних норм. Справа в тому, що в Євросоюзі середнє значення викидів вуглекислого газу серед усіх автомобілів, що продаються новими, не повинно бути більше 95 г / км. При перевищенні норми автовиробник зобов'язаний заплатити штраф з розрахунку 95 євро за кожен зайвий грам викидів СО2 для кожної проданої машини. З 2020 року така правило діє для новинок, тільки виходять на ринок, а з 2021 року його пошириться на всі моделі.

А тепер поглянемо на «Ниву» - її бензиновий атмосферник 1.7 потужністю 83 к.с. Lada 4x4 виділяє 216 грамів СО2 на кілометр. Тобто за кожен проданий екземпляр Renault, та саме Renault, так як АвтоВАЗ є консолідованою дочірньою компанією французької Renault Group, доведеться заплатити Євросоюзу штраф в 11 495 євро (885 тисяч рублів), при тому, що вартість самої моделі становить 11 990 євро (923 тисячі рублів). Щоб не потрапити під багатомільйонні штрафи, французька компанія і згортає продажу російського позашляховика в Європі.

«АвтоВАЗ» запатентував назви трьох нових моделей

 Російський автовиробник "АвтоВАЗ" зареєстрував в базі «Роспатенту» три нових назви для своїх моделей - Tensa, Forta і Kayna

Товарні знаки належать класам «автомобілі, запасні частини і аксесуари до автомобілів, іграшки з рухомими частинами, ігри» та інших. Цікаво, що на румунському Forta значить «сила». Tensa з іспанської перекладається як «напруга». Що стосується Kayna, то це слово арабського походження, і вважається, що так іменували рабинь-співачок або служниць. У прес-службі «АвтоВАЗу» від коментарів відмовилися.

Тим часом за даними видання «Российская Газета», поява патенту ще не означає, що автовиробник має намір найближчим часом вивести на ринок автомобілі з такими назвами - можливо, «АвтоВАЗ» зареєстрував товарні знаки про запас.

У Німеччині знову збиратимуть «Ниви»

 Німецька автомобільна компанія Partisan Motors вирішила зайнятися тюнінгом автомобілів Lada . Вона анонсувала глибоко доопрацьований варіан...