Saturday, October 3, 2020

Європа повністю залишиться без автомобілів Lada

 АвтоВАЗ повністю припинив поставки автомобілів Lada в Євросоюз, останні партії були відвантажені в березні нинішнього року

Як розповів представник дистриб'ютора, в даний час на складі залишилося лише кілька машин Vesta в стандартних комплектаціях, а інші автомобілі були розпродані рітейлерам Lada Automobile GmbH Deutschland.

Причина припинення поставок - посилення екологічних вимог в ЄС по вихлопу з 1 січня 2020 року. Норми «Євро-6d» вимагають, щоб середній рівень викидів CO2 за проданими під однією маркою машинам не перевищував 95 г / км. Однак жодна з моделей Lada не вписується в цей показник. Більш того, в 2017-му німецький клуб ADAC виявив в результаті комплексного тесту, що Lada Vesta в евроспеціфікаціі не вписується навіть в свої паспортні 138 г / км, а викидає 193 г / км.

«В минулому році АвтоВАЗ говорив, що буде поступово скорочувати поставки, тепер їх більше немає і не буде. Повідомляли, що через три роки компанія може повернутися, але це навряд чи можливо », - цитує представника Lada Deutschland« Газета.ру ». Відзначається, що АвтоВАЗ з брендом Lada вже не повернеться на європейський ринок через нової маркетингової політики альянсу (вона була затверджена в якості відповіді на «коронакрізіс») Renault-Nissan-Mitsubishi, в який входить російський автомобільний гігант.

No comments:

Post a Comment

У Німеччині знову збиратимуть «Ниви»

 Німецька автомобільна компанія Partisan Motors вирішила зайнятися тюнінгом автомобілів Lada . Вона анонсувала глибоко доопрацьований варіан...