Saturday, October 3, 2020

Lada 4x4 йде з Європи

 Десь плаче один німець, але факт залишається фактом - з Європи знаменитий вітчизняний позашляховик йде

Як повідомляє іспанське видання Motor.es, це пов'язано з посиленням екологічних норм. Справа в тому, що в Євросоюзі середнє значення викидів вуглекислого газу серед усіх автомобілів, що продаються новими, не повинно бути більше 95 г / км. При перевищенні норми автовиробник зобов'язаний заплатити штраф з розрахунку 95 євро за кожен зайвий грам викидів СО2 для кожної проданої машини. З 2020 року така правило діє для новинок, тільки виходять на ринок, а з 2021 року його пошириться на всі моделі.

А тепер поглянемо на «Ниву» - її бензиновий атмосферник 1.7 потужністю 83 к.с. Lada 4x4 виділяє 216 грамів СО2 на кілометр. Тобто за кожен проданий екземпляр Renault, та саме Renault, так як АвтоВАЗ є консолідованою дочірньою компанією французької Renault Group, доведеться заплатити Євросоюзу штраф в 11 495 євро (885 тисяч рублів), при тому, що вартість самої моделі становить 11 990 євро (923 тисячі рублів). Щоб не потрапити під багатомільйонні штрафи, французька компанія і згортає продажу російського позашляховика в Європі.

No comments:

Post a Comment

У Німеччині знову збиратимуть «Ниви»

 Німецька автомобільна компанія Partisan Motors вирішила зайнятися тюнінгом автомобілів Lada . Вона анонсувала глибоко доопрацьований варіан...